Права незаконнонароджених у наукових працях О.І. Загоровського - Пилипчук, О.О. (Питання історії науки і техніки, 2018)
У статті проаналізовано наукову спадщину українського вченого-юриста, члена
Київського юридичного товариства О.І. Загоровського, і відображено внесок його наукової діяльності у розвиток сімейного права у Російській імперії, зокрема, у вирішення питання про права незаконнонароджених дітей.
Показано значення французького цивільного кодексу «Code civil» для європейського і вітчизняного цивільного права. Висвітлено історію розвитку прав незаконнонароджених дітей у світі і особливо у Європі. The article was aimed to analyze the scientific heritage of
Ukrainian scientific lawyer, the member of Kyiv Law Society of O.I.Zagorovskogo and his
contribution to the scientific research in the sphere of development of Family Law in the
Russian Empire is being demonstrated, in particular, according to the solving of the matter
concerning illegitimates. В статье проанализировано научное наследие украинского ученого-юриста, члена Киевского юридического общества А.И. Загоровского и отражен
вклад его научной деятельности в развитие семейного права в Российской империи, в том числе в решение вопроса о правах незаконнорожденных детей. Показано значение французского гражданского кодекса «Code civil» для европейского и отечественного гражданского права. Отражена история развития прав незаконнорожденных детей в мире и особенно в Европе.