Іконостас церкви преподобного Антонія Печерського в Ближніх печерах Києво-Печерської лаври - Литвиненко, Я.В. (Питання історії науки і техніки, 2018)
Стаття присвячена історії створення мідного іконостаса 1814 р. в церкві преподобного Антонія Печерського в Ближніх печерах Києво-Печерського монастиря. Автор на основі архівних документів розкриває всі основні етапи створення іконостаса, а також акцентує увагу на іконостасних іконах, які були написані за взірцем гравірованих зображень з «Петерика Печерського» 1702 р. The article is devoted to the history of the creation of the copper iconostasis
(1814) in the church of the Reverend Anthony of the Near caves in the Kiev-
Pechersky Monastery. The author based on archival documents reveals all the main stages
of creation of the iconostasis, and focuses attention on the iconostasis icons, which were
modeled after engraved images from the «Paterik Pechersky» (1702). Статья посвящена истории создания медного иконостаса 1814 г. в церкви преподобного Антония Печерского в Ближних
пещерах Киево-Печерского монастыря. Автор на основе архивных документов раскрывает все основные этапы создания иконостаса, а также акцентирует внимание на иконостасных иконах, которые были написаны по образцу гравированных изображений с «Петерика Печерского» 1702 г.