Наукова концепція «Музей історії домашніх тварин у зв'язку з історією культури» Олександра Браунера - Червоненко, О.В.; Яненко, В.О.; Ковальчук, О.М. (Питання історії науки і техніки, 2018)
У роботі вперше публікуються знайдені два рукописні зошити з коментарями Олександра Олександровича Браунера, написані в травні 1939 року у Києві – за два роки до його смерті. У цих зошитах викладена концепція створення Музею історії домашніх тварин у зв'язку з історією культури. Two notebooks written by the famous Ukrainian zoologist Oleksandr Brauner in May 1939 in Kyiv (i.e. two years before his death) with comments are published here for the first time. In these notebooks, the concept of creating the Museum of the history of domestic animals in connection with the history of culture is outlined. В работе впервые публикуются найдены два рукописные тетради с комментариями Александра Александровича Браунера написанные в мае 1939 года в Киеве - за два года до его смерти. В этих тетрадях изложена концепция создания Музея истории домашних животных в связи с историей культуры.