Использование потенциальных и вихревых полей для описания гравитации и электромагнетизма - Иванченко, В.М. (Український математичний журнал, 2004)
Запропоновано систему диференціальних рішіянь у тензорній загальноковаріантній формі, розв'язки якої названо гравітаційними і зарядженими частиками. Для вільних полів розв'язки знайдено у вигляді потенціалів Ньютона і Кулона. We propose a system of differential equations in the tensor general-covariant form whose solutions are called gravitational and charged particles. For free fields, solutions are found in the form of Newton and Coulomb potentials.