Життєздатність непарного шовкопряда на різних фазах спалахів масового розмноження та методи її прогнозування - Маркіна, Т.Ю. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Доведено існування залежності між рівнем життєздатності гусениць непарного шовкопряда та інтенсивністю прояву хемотаксису після відродження з яєць. Установлений факт дає змогу прогнозувати характер розвитку популяції за інтенсивністю хемотаксису гусениць. Доказано существование зависимости между уровнем жизнеспособности гусениц непарного шелкопряда и интенсивнрстью проявления хемотаксиса после отрождения из яиц. Установленный факт позволяет прогнозировать характер развития популяции по интенсивности хемотаксиса гусениц. Relations between gypsy moth vitality and intensity of neonate larvae chemotaxis is proved. This allows to predict the character of population development after intensity of neonate larvae chemotaxis.