З'їзди товариства з вивчення Криму (1927, 1929 рр.) як відображення тенденцій розвитку вітчизняного краєзнавчого руху 20-х рр. ХХ ст. - Севастьянов, О.В. (Питання історії науки і техніки, 2018)
У статті розглядаються аспекти становлення та особливостей розвитку краєзнавства в Кримській АСРР в 20-і рр. ХХ ст. Як об'єкт дослідження виступає співтовариство радянської наукової еліти і місцевих регіональних діячів науки – Товариство
з вивчення Криму. На підставі маловідомих джерел проводиться аналіз основних
форм функціонування краєзнавчої організації через роботу її розпорядчого органу -
з'їзду, ступінь самостійності, охоплення діяльністю максимальної кількості сфер життя соціуму досліджуваного періоду. In the article aspects of formation and features of development of study of
local lore in the Crimean ASSR in the 20-s XX century. The object of the study is the community
of the Soviet scientific elite and local regional scientists - the Society for the Study of the
Crimea. On the basis of little-known sources, the analysis of the basic forms of functioning of
the local lore organization is carried out through the work of its administrative body - the
congress, the degree of independence, the coverage of the maximum number of spheres of
life of the socium of the period under study. В статье рассматриваются аспекты становления и особенностей развития
краеведения в Крымской АССР в 20-е гг. ХХ в. В качестве объекта исследования выступает сообщество советской научной элиты и местных региональных деятелей науки – Общество по изучению Крыма. На основании малоизвестных источников проводится анализ основных форм функционирования краеведческой организации через работу ее распорядительного органа – съезда, степень самостоятельности, охват деятельностью максимального количества сфер жизни социума исследуемого периода.