До історії розвитку матеріалів для відновлення деталей сільськогосподарських машин зварюванням і наплавленням - Герук, C.М.; Сукманюк, О.М. (Питання історії науки і техніки, 2018)
Постійне підвищення вартості енергоносіїв, які використовуються у процесі відновлення деталей за допомогою електричної дуги, змушує ставити перед дослідниками, науковцями і виробниками завдання щодо можливості створення ефективніших
та економічніших матеріалів для відновлення деталей сільськогосподарських машин. Робота присвячена складному і актуальному питанню розвитку матеріалів для відновлення деталей сільськогосподарських машин зварюванням і наплавленням. The constant increase of the energy cost used in the restoring parts process with the help of an electric arc
forces make researchers, scientists and manufacturers create more efficient and economical
materials for the agricultural machines parts rehabilitation. The work is devoted to the complex
and urgent issue of the agricultural machines parts materials rehabilitation development
by welding and surfacing. Постоянное повышение стоимости энергоносителей, которые используются в процессе восстановления деталей с помощью электрической дуги, заставляет ставить перед исследователями, научными работниками и производителями задачи относительно возможности создания эффективных и экономических материалов для восстановления деталей сельскохозяйственных машин. Работа посвящена сложному и актуальному вопросу развития материалов для восстановления деталей сельскохозяйственных машин сваркой и наплавкой.