Технічні прилади для виготовлення штучної вощини - Дем'яненко, Н.Д. (Питання історії науки і техніки, 2018)
У статті висвітлюються питання винайдення технічних пристроїв для виготовлення штучної вощини в кінці ХІХ на початку ХХ ст. Розглядається фондова колекція
ручних валець для виготовлення вощини національного історко-етнографічного заповідника «Переяслав». Описано технічні особливості роботи гладких та гравірувальних валець. Висвітлено процеси добування чистого воску. The article covers the historical questions of the invention of technical devices for the production of artificial
wax at the end of the nineteenth to the beginning of the twentieth century. The stock
collection of hand-made rollers for making the wax of the national historical and ethnographic
reserve "Pereyaslav" is considered. The technical features of the work of smooth
rollers and engraving are described. Described processes of obtaining pure wax. В статье рассматриваются исторические вопросы изобретения технических устройств для изготовления искусственной вощины в конце ХIХ начале ХХ в. Рассматривается фондовая коллекция ручных валок для изготовления вощины национального историко-этнографического заповедника «Переяслав». Описаны технические особенности работы гладких и гравированных валок. Отражены процессы добычи чистого воска.