Один день із життя археологів на Кам'яній Могилі (новобудовна Мелітопольсько-Терпіннівська експедиція) - Тарасенко, І.Г. (Питання історії науки і техніки, 2018)
Статтю присвячено одному з цікавих моментів в історії унікальної пам'ятки природи та археології Кам'яної Могили, коли її відвідав відомий радянський режисер О.П. Довженко. У роботі використано матеріали Наукового архіву Інституту археології НАН України, які зокрема містили нову інформацію стосовно планів знесення пам'ятки та зведення на її місці Молочанського водосховища. The article is devoted to one of the interesting moments in the history of the unique monument of nature and archaeology of the Kamiana Mohyla, when visited by well-known Soviet director O.P. Dovzhenko. The materials used in the work were discovered by the author at the Scientific Archive of the Institute of Archaeology of the National Academy of Sciences of Ukraine. They included, in particular, new information on plans for demolition of the monument and the construction of the Molochanskii reservoir in its place. Статья посвящена одному из интереснейших моментов в истории уникального памятника природы и археологии Каменной Могилы, когда ее посетил известный советский режиссер А.П. Довженко. В работе использованы материалы, обнаруженные автором в Научном архиве Института археологии НАН Украины, в частности содержали новую информацию о планах сноса памятника и возведение на ее месте Молочанского водохранилища.