Оптимальна водоохоронна лісистість водозборів середньої течії річки Сіверський Донець - Ткач, В.П.; Горошко, В.В.; Купріна, Н.П. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Проведено аналіз структури водозборів, а також аналіз розміщення лісових насаджень на площі водозбору приток річки Сіверський Донець. Наведено розрахунок оптимальної водоохоронної лісистості приток річки Сіверський Донець. Проведен анализ структуры водосборов, а також анализ размещения насаждений на площади водосбора притоков реки Северский Донец. Представлен расчет оптимальной водоохранной лесистости притоков реки Северский Донец. Analysis of water catchment area structure as well as forest location in the water catchment area of Siversky Donets river is carried out. Calculation of optimal protective forest coverage for tributaries of Siversky Donets is presented.