Наближення операторами Фур'е ω¯-інтегралів неперервних функцій, заданих на дійсній осі - Соколенко, І.В. (Український математичний журнал, 2004)
Знайдено асимптотичні формули відхилень операторів Фур'є на класах неперервних функцій Cψ∞ і C^ψ¯Hω в рівномірній метриці. Отримано асимптотичні закони спадання функціоналів, які характеризують задачу про одночасне наближення ψ¯-інТегралів неперервних функцій за допомогою операторів Фур'є в рівномірній метриці. We obtain asymptotic formulas for the deviations of Fourier operators on the classes of continuous functions C^ψ¯∞ and C^ψ¯Hω in the uniform metric. We also establish asymptotic laws of decrease of functionals characterizing the problem of the simultaneous approximation of ψ¯ -integrals of continuous functions by Fourier operators in the uniform metric.