Об алгебрах типа Темперли - Либа, связанных с алгебрами, порожденными образующими с заданным спектром - Заводовский, М.В. (Український математичний журнал, 2004)
Вводяться і вивчаються алгебри типу Темперлі - Ліба, пов'язані з алгебрами, що породжені лінійно зв'язаними твірними з заданим спектром. Вивчаються їхні зображення, а також множини параметрів, при яких існують зображення цих алгебр. We introduce and study algebras of the Temperley-Lieb type associated with algebras generated by linearly connected generators with given spectrum. We study their representations and the sets of parameters for which representations of these algebras exist.