Сортиментна структура деревостанів, пошкоджених льодоламом - Ваколюк, В.Д. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Проаналізовано сортиментну структуру деревостанів, пошкоджених льодоламом, за чотирма зонами. Виявлено зниження частки ділових дерев і частки крупної ділової деревини в дуба і ясена. Проанализирована сортиментная структура древостоев, поврежденных ледоломом, по четырем зонам. Обнаружено снижение доли деловых деревьев и доли крупной деловой древесины у дуба и ясеня. Assortment structure of forest stands damaged by ice storm is analyzed after four zones. Decrease of timber and large timber mass of oak and ash is revealed.