Асимптотична поведінка розв'язків систем диференціально-функціональних рівнянь з нелінійним відхиленням аргументу - Олійниченко, О.П. (Український математичний журнал, 2002)
Одержано достатні умови існування сімей неперервно-диференційовних при t ∈ R + розв'язків систем диференціально-функціональних рівнянь з нелінійним відхиленням аргументу і досліджено їх асимптотичну поведінку. For systems of functional differential equations with nonlinear deviation of argument, we obtain sufficient conditions for the existence of families of their solutions that are continuously differentiable for t ∈ R +. We also investigate the asymptotic behavior of these solutions.