Теорема Хелли и смежные результаты - Зелинский, Ю.Б. (Український математичний журнал, 2002)
З класичної теореми Хеллі неможна одержати інформацію про сім'ю опуклих компактів в n- вимірному евклідовому просторі, якщо відомо, що непусті перетини мають тільки підсім'ї, що складаються з k елементів, 0<k<n. Уточнено теорему Хеллі для такого випадку, а також досліджено поведінку узагальнено опуклих сімей. By using the classical Helly theorem, one cannot obtain information about a family of convex compact sets in the n-dimensional Euclidean space if it is known that only subfamilies consisting of k elements, 0 < k ≤ n, have nonempty intersections. We modify the Helly theorem to fix this issue and investigate the behavior of generalized convex families.