Про існування періодичних розв'язків системи двох диференціальних рівнянь з імпульсною дією - Мороз, М.В. (Український математичний журнал, 2002)
Досліджено існування періодичних розв'язків системи двох лінійних диференціальних рівнянь з імпульсною дією на площині у випадку, коли особливою точкою даної системи є стійкий вузол або стійкий фокус. We investigate the problem of the existence of periodic solutions of a system of two linear differential equations with pulse influence on a plane in the case where a stable knot or a stable focus is a singular point of this system.