Особливості ходу росту букових деревостанів Криму та динаміки їх вікової структури - Роговий, В.І. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Наведено результати аналізу сучасної вікової структури букових лісів Криму, її динаміки, основні таксаційні характеристики деревостанів за класами віку (середні показники діаметра, висоти, видового числа, об’єму стовбурів тощо). Приведены результаты анализа современной возрастной структуры буковых лесов Крыма, ее динамики, основные таксационные характеристики древостоев по классам возраста (средние показатели диаметра, высоты, видового числа, объема стволов и др.). Analysis of results of modern age structure of beech forests in Crimea, its dynamics, the main forest taxation indices of stands by age classes (mean diameter, height, form factor, stem volume etc.) is presented.