Енергетика чину як домінанта стильової палітри Євгена Маланюка - Мафтин, Н. (Слово і Час, 2018)
У статті йдеться про національно-екзистенційну зумовленість функціонування української
літератури як “держави слова”, яка особливо увиразнилась у період 20–30-х років минулого
століття. Автор говорить про наснаженість поетичного слова Є. Маланюка енергетикою героїки
та звитяги в умовах загрози національному буттю. The essay is about national existential precondition of Ukrainian literature’s functioning as a ‘state of
word’ which became especially distinct in the 20s–30s of the previous century. The researcher considers
Y. Malaniuk’s writings as full of heroic and victorious power in conditions of threat to national being. В статье идет речь о национально-экзистенциальной
обусловленности функционирования украинской
литературы как “государства слова”, которая особенно
актуализировалась в период 20 – 30-х годов прошлого
века. Автор говорит о наполненности поэтического слова
Е. Маланюка энергией героики и подвига в условиях
угрозы национальному бытию.