Микола Іванович Портенко (до 60-річчя від дня народження) - Дороговцев, А.А.; Копитко, Б.І.; Королюк, В.С.; Митропольський, Ю.О.; Самойленко, А.М.; Сита, Г.М.; Скороход, А.В. (Український математичний журнал, 2002)
23 лютого 2002 року виповнилось 60 років від дня народження відомого українського математика в галузі теорії випадкових процесів члена-кореспондента HAH України Миколи Івановича Портенка.