Пошкодження ґрунту на гірських лісозаготівлях як фактор впливу на лісове середовище - Кудра, В.С. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Наведені результати досліджень впливу способів рубок і технологій гірських лісозаготівель на ґрунтову поверхню лісосік. Усі порушення ґрунту на обстежених ділянках, виходячи з екологічних позицій, розподілені на відповідні категорії. Приведены результаты исследований влияния способов рубок и технологий горных лесозаготовок на поверхность почвы лесосек. Все нарушения почвы на обследованных участках, исходя с экологических позиций, подразделены на соответствующие категории. Results of investigation of influence of methods of felling and technology of mountain logging on soil surface in cutting area are presented. All kinds of soil damage on inspected plots are classified to respective categories accounting ecological importance.