Приближение синусоподобпых функций константами в пространствах Lp, p < 1 - Бабенко, В.Ф.; Кофанов, В.А.; Пичугов, С.А. (Український математичний журнал, 2004)
Досліджено найкращі наближення синусоподобних функцій константами в Lp,-просторах при р<1. Зокрема, знайдено найкраще наближення ідеальних сплайнів Ейлера константами у просторах Lp, при деяких р∈(0,1). We investigate the best approximations of sine-shaped functions by constants in the spaces Lp for p < 1. In particular, we find the best approximation of perfect Euler splines by constants in the spaces Lp for certain p ∈ (0,1).