Необходимое условие регулярности граничной точки для вырождающихся параболических уравнений с измеримыми коэффициентами - Скрыпник, И.И. (Український математичний журнал, 2004)
Доведено необхідну умову регулярності точки на циліндричній границі для розв'язків квазілінійних параболічних рівнянь другого порядку дивергентної форми, коефіцієнти яких мають надлінійний ріст відносно похідних за просторовими змінними. Ця умова збігається з достатньою умовою, доведеною раніше автором. Тим самим отримано критерій регулярності граничної точки, аналогічний відомому критерію Вінера для рівняння Лапласа. We prove a necessary condition for the regularity of a point on a cylindrical boundary for solutions of second-order quasilinear parabolic equations of divergent form whose coefficients have a superlinear growth relative to derivatives with respect to space variables. This condition coincides with the sufficient condition proved earlier by the author. Thus, we establish a criterion for the regularity of a boundary point similar to the well-known Wiener criterion for the Laplace equation.