Умови максимальної дисипативиості майже обмежених збурень гладких звужень операторів, спряжених з симетричними - Сторож, О.Г.; Шувар, О.Б. (Український математичний журнал, 2004)
Встановлено умови максимальної дисипативності одного класу щільно визначених замкнених лінійних операторів у гільбертовому просторі. Отримані результати застосовано для дослідження деяких конкретних диферепціально-граничних операторів. We establish conditions for the maximal dissipativity of one class of densely-defined closed linear operators in a Hilbert space. The results obtained are applied to the investigation of some special differential boundary operators.