Антропогенні змІни лісів зеленої зони Лисичансько-Рубежансько-Сєверодонецької промагломерації - Ворон, В.П.; Стельмахова, Т.Ф.; Коваль, І.М.; Романенко, О.І.; Кравець, Н.У. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Наведено результати досліджень антропогенних змін лісів зеленої зони Лисичансько-Рубежансько-Сєверодонецької промагломерації (ЛРСПА) під впливом повітряного забруднення, пожеж і змін рівня ґрунтових вод. Представлены результаты исследований антропогенних изменений лесов зеленой зоны Лисичанско-Рубежанско-Северодонецкой промагломерации (ЛРСПА) под влиянием воздушного загрязнения, пожаров и изменений уровня почвенных вод. Results of research on anthropogenic changes in forest green belt of Lisichansk-Rubizhne-Severodonetsk industrial agglomeration under influence of air pollution, fires and changes of water-level are presented.