Стани нескінченних рівноважних класичних систем - Петрина, Д.Я. (Український математичний журнал, 2003)
Побудовано міру, що відповідає кореляційним функціям рівноважних станів нескінченних систем класичної статистичної механіки. Кореляційні функції задовольняють умови узгодження Боголюбова. Побудовано також міру, що відповідає кореляційним функціям нерівноважних станів нескінченних систем для дифузійної ієрархії Боголюбова - Стрельцової та ієрархії Больцмана. We construct a measure that corresponds to the correlation functions of equilibrium states of infinite systems of classical statistical mechanics. The correlation functions satisfy the Bogolyubov compatibility conditions. We also construct measures that correspond to the correlation functions of nonequilibrium states of infinite systems for the Boltzmann hierarchy and the Bogolyubov–Strel'tsova diffusion hierarchy.