Багатоточкова задача з кратними вузлами для диференціальних рівнянь із частинними похідними - Пташник, Б.Й.; Симотюк, М.М. (Український математичний журнал, 2003)
Встановлено умови існування та єдності розв'язку задачі з багатоточковими умовами за виділеною змінною t (у випадку кратних вузлів) та умовами періодичності по x₁,..., xp для неізотропного рівняння з частинними похідними зі сталими комплексними коефіцієнтами. Доведено метричні теореми про оцінки знизу малих знаменників, що виникають при побудові розв'язку задачі. We establish conditions for the existence and uniqueness of a solution of a problem with multipoint conditions with respect to a selected variable t (in the case of multiple nodes) and periodic conditions with respect to x₁,..., xp for a nonisotropic partial differential equation with constant complex coefficients. We prove metric theorems on lower bounds for small denominators appearing in the course of the solution of this problem.