Розв'язування задач нелінійної умовної оптимізації на розміщеннях методом відсікання - Ємець, О.О.; Барболіна, Т.М. (Український математичний журнал, 2003)
Пропонується точний метод розв'язування задачі мінімізації на розміщеннях лінійної цільової функції з лінійними й угнутими додатковими обмеженнями. Доведено скінченність запропонованого алгоритму методу відсікання. We propose an exact method for the solution of a minimization problem on arrangements of a linear objective function with linear and concave additional constraints. We prove the finiteness of the proposed algorithm of the cut-off method.