Усереднений синтез оптимального керування для хвильового рівняння - Капустян, О.В.; Сукретна, А.В. (Український математичний журнал, 2003)
Для хвильового рівняння знайдено оптимальне керування у формі оберненого зв'язку та доведено збіжність побудованого наближеного керування до істинного. For a wave equation, we determine an optimal control in the feedback form and prove the convergence of the constructed approximate control to the exact one.