Особливості організації й функціонування корпорацій в умовах глобалізації - Шпанковська, Н.Г.; Городянська, Л.В. (Вісник економічної науки України, 2019)
У статті уточнено сутність наукової категорії «глобалізація». Виявлено негативні тенденції зниження чисельності населення. Запропоновано класифікацію суб’єктів господарювання, розкрито особливості сучасних глобалізаційних та інтеграційних процесів. Обґрунтовано заходи щодо удосконалення організації й функціонування корпорацій в умовах глобалізації. В статье уточнена сущность научной категории «глобализация». Выявлены негативные тенденции снижения численности населения. Предложена классификация субъектов хозяйствования, раскрыты особенности современных глобализационных и интеграционных процессов. Обоснованы мероприятия по совершенствованию организации и функционирования корпораций в условиях глобализации. The article clarifies the essence of the scientific category "globalization". Revealed negative trends in population decline. A classification of business entities is proposed, the features of modern globalization and integration processes are disclosed. Substantiated measures to improve the organization and functioning of corporations in the context of globalization.