Удосконалення корпоративного управління видавничо-поліграфічних підприємств - Палига, Є.М.; Базилюк, В.Б.; Палига, І.Є. (Вісник економічної науки України, 2019)
Стаття присвячена удосконаленню корпоративного управління підприємств видавничо-поліграфічної діяльності. Здійснено обґрунтування особливостей та проблем корпоративного управління, взаємин між акціонерами та менеджерами, аспектів акціонерної власності. Розкрито суть національної системи корпоративного управління підприємств видавничо-поліграфічної діяльності. Зроблено обґрунтування впливу різних інституційних факторів, які спричинили трансформаційні перетворення у видавничій справі та поліграфії. Статья посвящена совершенствованию корпоративного управления предприятий издательско-полиграфической деятельности. Осуществлено обоснование особенностей и проблем корпоративного управления, взаимоотношений между акционерами и менеджерами, аспектов акционерной собственности. Раскрыта суть национальной системы корпоративного управления предприятий издательско-полиграфической деятельности. Сделано обоснование влияния различных институциональных факторов, которые привели к трансформационным преобразованиям в издательском деле и полиграфии. The article is devoted to the improvement of corporate management of enterprises of publishing and printing activity. The substantiation of the features and problems of corporate governance, the relations between shareholders and managers, aspects of joint stock ownership has been grounded. The essence of the national system of corporate management of enterprises of publishing and printing activity is revealed. The justification of the influence of various institutional factors, which resulted in transformational transformations in publishing business and polygraphy, was made.