Дослідження тенденцій інноваційного розвитку економіки України - Кендюхов, О.В.; Болгов, В.Є.; Тарапата, С.О. (Вісник економічної науки України, 2019)
У статті досліджуються тенденції інноваційного розвитку національної економіки України. Проаналізовано технологічну структуру вітчизняного виробництва товарів та послуг і зазначено основні проблеми та загрози. Визначено динаміку інноваційної активності українських підприємств і структуру фінансування інноваційної діяльності в державі, що дозволило виявити проблеми в цьому напрямку. Виявлено динаміку зміни кількості наукових кадрів та фінансування освіти і науки, як основи розвитку інноваційної інфраструктури національної економіки. В статье исследуются тенденции инновационного развития национальной экономики Украины. Проанализирована технологическая структура отечественного производства товаров и услуг, также указаны основные проблемы и угрозы. Определена динамика инновационной активности украинских предприятий и структура финансирования инновационной деятельности в государстве, что позволило выявить проблемы в этом направлении. Выявлена динамика изменения количества научных кадров и финансирования образования и науки как основы развития инновационной инфраструктуры национальной экономики. The article examines the tendencies of innovative development of the national economy of Ukraine. The technological structure of domestic production of goods and services is analyzed and the main problems and threats are identified. The dynamics of innovative activity of Ukrainian enterprises and the structure of financing of innovative activity in the country have been determined, which has allowed to identify problems in this direction. The dynamics of changes in the number of scientific personnel and financing of education and science as the basis for the development of innovative infrastructure of the national economy have been revealed.