Оптимізація обліку чисельності каштанового мінера Cameraria ohridella Deschka et Dimic,1986 (Lepidoptera, Gracillariidae) - Мєшкова, В.Л.; Мікуліна, І.М. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Досліджено поширеність каштанового мінера у зелених насадженнях м. Харкова. Розраховано оптимальні обсяги вибірки листків при рівномірному та агрегованому розподілі мін, залежно від рівнів рівня щільності мін, достовірності й точності обліку. Исследовано распространение каштанового минера в зеленых насаждениях г. Харькова. Рассчитаны оптимальные объемы выборки листьев при равномерном и агрегированном распределении мин, в зависимости от плотности мин, уровня достоверности и точности учета. Spread of Cameraria ohridella was investigated in the grean belt of Kharkov. Optimal sample size was calculated at even and aggregate distribution of mines depending on population density, reliability and precision.