Об одной задаче исследования глобальных решений линейных дифференциальных уравнений с отклоняющимся аргументом - Самойленко, А.М. (Український математичний журнал, 2003)
Наведено умови, при яких глобальними розв'язками лінійних систем диференціальних рівнянь з аргументом, що відхилюється, є розв'язки систем звичайних диференціальних рівнянь. We present conditions under which global solutions of linear systems of differential equations with deviating argument are solutions of ordinary differential equations.