Оценки вариации функций, заданных двойными тригонометрическими рядами по косинусам - Гембарская, С.Б. (Український математичний журнал, 2003)
Для функцій двох змінних, заданих тригонометричними рядами по косинусах із квазіопуклими коефіцієнтами, одержано оцінки їх варіацій у розумінні Харді - Віталі. For functions of two variables defined by trigonometric cosine series with quasiconvex coefficients, we obtain estimates for their variations in the Hardy–Vitali sense.