Умови існування неколивних розв'язків нелінійних диференціальних рівнянь із запізненням та імпульсним збуренням у банаховому просторі - Перестюк, М.О. (Український математичний журнал, 2003)
Одержано необхідні та достатні умови існування неколивних щодо підпростору розв'язків нелінійних диференціальних рівнянь другого порядку із запізненням та імпульсним збуренням у банаховому просторі. For nonlinear differential second-order equations with delay and pulse influence in a Banach space, we establish necessary and sufficient conditions for the existence of their solutions nonoscillating with respect to a subspace.