Эффект временной задержки распространения носителя в уравнениях тонких пленок - Таранец, Р.М.; Шишков, А.Е. (Український математичний журнал, 2003)
Доведено існування ефекту часової затримки розповсюдження носія „сильних" розв'язків задачі Коші для рівняння тонких плівок, встановлено точні умови на поведінку початкової функції біля вільної межі, які забезпечують виникнення цього ефекту. We prove the existence of the effect of time delay of propagation of the support of “strong” solutions of the Cauchy problem for an equation of thin films and establish exact conditions on the behavior of an initial function near the free boundary that guarantee the appearance of this effect.