Лісівничо-типологічна та фітопатологічна характеристика ялинників Карпат - Слободян, Я.М.; Слободян, П.Я.; Шпільчак, Т.Г.; Шпільчак, М.Б. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Досліджено поширення кореневих гнилей в ялинниках Карпат і встановлено ступінь їх ураження грибними патогенами. Исследовано распространение корневых гнилей в ельниках Карпат и установлена степень их поражения грибными патогенами. Root rots distribution in spruce stands of Carpathian mountains is investigated, and level of their damage by fungi pathogens is determined.