Оцінка найкращого наближення сумовних функцій кількох змінних з певною симетрією коефіцієнтів Фур'є - Кононович, Т.О. (Український математичний журнал, 2003)
Отримано виражену через коефіцієнти Фур'є оцінку зверху найкращого наближення в метриці L тригонометричними поліномами сумовних функцій кількох змінних. Розглядаються функції, що зображаються тригонометричними рядами з певною симетрією коефіцієнтів, які задовольняють кратний аналог умов Сідона-Теляковського. An upper bound for the best approximation of summable functions of several variables by trigonometric polynomials in the metric of L is determined in terms of Fourier coefficients. We consider functions representable by trigonometric series with certain symmetry of coefficients satisfying a multiple analog of the Sidon–Telyakovskii conditions.