О глобальных решениях систем нелинейных дифференциально-функциональных уравнений с отклонениями аргумента, зависящими от неизвестных функций - Пелюх, Г.П. (Український математичний журнал, 2002)
Одержано достатні умови існування неперервно диференційовного і обмеженого при t ∈ R розв'язку системи нелінійних диференціально-функціональних рівнянь з нелінійними відхиленнями аргумента. For a system of nonlinear functional differential equations with nonlinear deviations of an argument, we obtain sufficient conditions for the existence of a continuously differentiable solution bounded for t ∈ R.