Система інформаційної підтримки стратегії підприємства - Богачов, О.С.; Онофрійчук, О.П.; Коростова, І.А. (Вісник економічної науки України, 2019)
З появою онлайн-цифрових платформ відбулася важлива трансформація в управлінні стратегічним розвитком підприємства. Інформаційне забезпечення на сьогодні є ключовим елементом розробки стратегії. Практика ведення бізнесу доказує, що одним з перспективних напрямів досліджень є аналіз соціальних мереж з метою удосконалення комунікаційних процесів. В аналізі соціальних мереж виділено чотири основні напрями дослідження: структурне, ресурсне, нормативне та динамічне.
Запропонована система інформаційної підтримки стратегії. Основна мета пропонованої системи – інформаційне забезпечення в реальному часі та прогнозування майбутнього стану зовнішнього та внутрішнього середовища. Отримана інформація сприяє розробці додаткових програм розвитку підприємства з урахування особливостей інтересів персоналу. С появлением онлайн-цифровых платформ произошла важная трансформация в управлении стратегическим развитием предприятия. Информационное обеспечение на сегодня является ключевым элементом разработки стратегии. Практика ведения бизнеса доказывает, что одним из перспективных направлений исследований является анализ социальных сетей с целью усовершенствования коммуникационных процессов. В анализе социальных сетей выделено четыре основные направления исследования: структурное, ресурсное, нормативное и динамическое.
Предложена система информационной поддержки стратегии. Основная цель предлагаемой системы – информационное обеспечение в реальном времени и прогнозирование будущего состояния внешней и внутренней среды. Полученная информация способствует разработке дополнительных программ развития предприятия с учетом особенностей интересов персонала. With the rise of online digital platforms, an important transformation has taken place in managing the strategic development of an enterprise. Today, information support is a key element to develop a strategy. Business practice proves that one of the most promising areas of research is the analysis of social networks in order to improve communication processes. In the analysis of social networks, four main areas of research are identified: structural, resource, normative and dynamic.
The system of information support for the strategy was proposed. The main goal of the proposed system is real-time information support and forecasting of the future state of the external and internal environment. The information obtained contributes to the development of additional enterprise development programs taking into account the particular interests of personnel.