Перспективне лісонасінне господарство дуба на Буковині - Білоус, В.І. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Описано Чернівецьке обласне лісонасінне господарство, що створене автором разом із лісогосподарськими підприємствами у 1984 – 2005 рр. У цьому господарстві вперше використані плюсові дерева – природні гібриди дуба звичайного та скельного. Пропонується на базі цього господарства створити науково-дослідний центр із селекції дуба. Описано Черновицкое областное лесосеменное хозяйство, созданное автором вместе с лесохозяйственными предприятиями в 1984 – 2005 гг. В этом хозяйстве впервые использованы плюсовые деревья – естественные гибриды дуба обыкновенного и скального. Предлагается на базе этого хозяйства создать научно-исследовательский центр по селекции дуба. Chernivetske regional treeseed growing enterprise, created by the author and forest enterprises in 1984 – 2005, was described. Plus trees – natural hybrids of English and sessile oak are used for the first time in this enterprise. It is suggested to create a research centre on oak breeding on the base of this enterprise.