Інституту економіки промисловості НАН України 60 років! - Амоша, О.І.; Землянкін, А.І.; Солдак, М.О. (Вісник економічної науки України, 2019)
Історія Інституту економіки промисловості Національної академії наук України починається з далекого 1959 року, коли розпорядженням Раднаргоспу Донецького економічного району було створено Відділення економіки промисловості у складі Донецького науково-дослідного вугільного інституту. З 1962 року Відділення економіки промисловості функціонувало у складі Макіївського науково-дослідного інституту з безпеки робіт у гірничій промисловості, а у 1963 році постановою Ради міністрів УРСР було перепідпорядковано Донецькому раднаргоспу і стало йменуватися як Відділення економіки промисловості Донецького раднаргоспу.