Аналіз результатів дослідження географічних культур сосни звичайної В. Д. Огієвського - Терещенко, Л.І. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Проведено обстеження найстаріших в Україні географічних культур сосни звичайної. Запропоновано узагальнену шкалу оцінювання географічних походжень. Окреслено перспективи подальшої роботи в Собицькому лісництві Сумської області. Проведено исследование самых старших в Украине географических культур сосны обыкновенной. Предложена обобщенная шкала оценки географических происхождений. Очерчены перспективы дальнейшей работы в Собичском лесничестве Сумкой области. Examination of the oldest in Ukraine Scotch pine provenances was carried out. Generalized scale of provenances estimation is suggested. Perspectives of further work in Sobich forestry of Sumy region are described.