Про системи Лотки - Вольерри з дифузією та імпульсною дією - Струк, О.О.; Ткаченко, В.І. (Український математичний журнал, 2002)
Вивчається двовимірна система Лотки — Вольтерри з дифузією та імпульсною дією у фіксовані моменти часу. Отримано умови перманентності системи. У випадку періодичності по t та незалежності коефіцієнтів системи від просторової змінної х отримано умови існування та єдиності періодичних розв'язків системи. We study a two-dimensional Lotka–Volterra system with diffusion and impulse action at fixed moments of time. We establish conditions for the permanence of the system. In the case where the coefficients of the system are periodic in t and independent of the space variable x, we obtain conditions for the existence and uniqueness of periodic solutions of the system.