Сходимость почти всюду и (o)-сходимость в кольцах измеримых операторов, присоединенных к конечной алгебре фон Неймана - Муратов, M.A.; Чилин, В.И. (Український математичний журнал, 2003)
Вивчається зв'язок між (o)-збіжністю і збіжністю майже скрізь в ермітовій частині кільця необмежених вимірних операторів, приєднаних до скінченної алгебри фон Неймана. Зокрема, доведено теорему про те, що (o)-збіжність і збіжність майже скрізь еквівалентні тоді і тільки тоді, коли алгебра фон Неймана має тип I. We study the relationship between (o)-convergence and almost-everywhere convergence in the Hermite part of the ring of unbounded measurable operators associated with a finite von Neumann algebra. In particular, we prove a theorem according to which (o)-convergence and almost-everywhere convergence are equivalent if and only if the von Neumann algebra is of the type I.