Сингулярные интегральные операторы в пространствах осциллирующих функций на спрямляемой кривой - Плакса, С.А. (Український математичний журнал, 2003)
Доведено узагальнені теореми Нетера для сингулярного інтегрального рівняння з ядром Коші на замкненій жордановій спрямлюваній кривій у класах кусково-неперервних функцій з розривами типу осциляції. Отримано результати про нормальну розв'язність асоційованих з рівнянням операторів, що діють як у банахово, так і в неповні нормовані простори кусково-неперервних осцилюючих функцій. We prove generalized Noether theorems for a singular integral equation with Cauchy kernel on a closed rectifiable Jordan curve in classes of piecewise-continuous functions with oscillation-type discontinuities. We obtain results concerning the normal solvability of operators associated with the equation and acting into a Banach space and incomplete normed spaces of piecewise-continuous oscillating functions.