Теоретико-груповий опис ріманових просторів - Самохвалов, С.Є. (Український математичний журнал, 2003)
Показано, що локально геометрична структура довільно викривленого ріманового простору задається деформованою групою його дифеоморфізмів. We show that the geometric structure of an arbitrarily curved Riemannian space is locally determined by a deformed group of its diffeomorphisms.