Экстремальные задачи теории приближений в линейных пространствах - Степанец, А.И. (Український математичний журнал, 2003)
Пропонується підхід, що дозволяє ставити і розв'язувати в завершеному вигляді основні екстремальні задачі теорії наближень в абстрактних лінійних просторах. Цей підхід співпадає з традиційним у випадку наближення множин функцій, заданих та інтегровних з квадратами відносно заданої σ-адитивної міри на многовидах в Rᵐ, m ≥ 1. We propose an approach that enables one to pose and completely solve main extremal problems in approximation theory in abstract linear spaces. This approach coincides with the traditional one in the case of approximation of sets of functions defined and square integrable with respect to a given σ-additive measure on manifolds in Rᵐ, m ≥ 1.