Применение асимптотических методов для исследования одночастотных нелинейных колебаний цилиндрических оболочек при взаимодействии с подвижной жидкостью - Кубенко, В.Д.; Ковальчук, П.С.; Крук, Л.А. (Український математичний журнал, 2007)
Показано застосування асимптотичного методу Боголюбова – Митропольського до побудови одночастотних розв'язків системи нелінійних рівнянь, що описують багатомодові вільні, вимушені та параметрично збуджувані коливання циліндричних оболонок при взаємодії з рухомою рідиною. We demonstrate the application of the Bogolyubov–Mitropol’skii asymptotic method to the construction
of one-frequency solutions of a system of nonlinear equations that describe multimode free, forced, and
parametrically excited oscillations of cylindrical shells under interaction with flowing fluid.