Детерминированный хаос сферического маятника при ограниченном возбуждении - Швец, А.Ю. (Український математичний журнал, 2007)
Досліджено виникнення, розвиток i зникнення детермінованого хаосу в динамiчнiй систємі „сферичний маятник-електродвигун обмеженої потужності". Детально описано виявлені в системі хаотичні атрактори. The origin, development and vanishing of the deterministic chaos in a dymanical system "spherical
pendulum — electric motor of a limited power" are investigated. Chaotic attractors discovered in the
system are described in detail.